آموزش پرورش مرغ بومی
پرورش مرغ بومی مثل هر کسب و کار دیگری نیاز به تخصص و مهارت دارد و صرفا با خواندن یک مقاله شما به این موضوع مسلط نمی شوید.
برای شروع اینکار توصیه می کنیم که زمینه ای را برای تجربه کردن فراهم کنید و سپس چناچه متوجه شدید به اینکار علاقه دارید و امکاناتش را دارید آنرا گسترش دهید.
سعی کنید برای شروع از تعداد کم آغاز کنید و با همین گله فرآیند کسب و کار پرورش مرغ بومی را به سود دهی برساند ، در آینده می توانید آنرا گسترش دهید و در تعداد انبوه فعالیت کنید.
پرورش مرغ بومی تخمگذار در بستر
مرغ بومی ایران به دلیل سازگاری بالا با اقلیم آب و هوایی ایران جز مناسب ترین پرنده ها برای پرورش است ، از طرفی به دلیل اینکه ایرانیان معمولا مرغ را بیشتر از سایر طیور مصرف می کنند می توانید اطمینان داشته باشید محصولات تولیدی شما همیشه مشتری خواهد داشت و در بازاریابی و فروش راه آسان تری پیش روی شما است.پرورش روی بستر در زمانی که بخواهید تخم نطفه دار تولید کنید بهترین راه حل است ولی زمانی که به هدف تولید تخم مرغ خوراکی می خواهید اینکار را بکنید با چالش مواجه می شوید ، ممکن است تخم مرغ ها در اثر حرکت سایر گله شکسته شود یا با مدفوع گله برخورد کند و کثیف شود ، توجه کنید تخم مرغ کثیف در بازار مشتری مناسبی ندارد و به قیمت پایین تر فروخته می شود.از طرفی ممکن است گله شما به خوردن تخم مرغ روی بیاورند و مشکلات بیشتری ایجاد شود . بنابراین اگر هدفی به جز تولید تخم نطفه دار دارید توصیه می کنیم قفس تهیه کنید و از پرورش بر روی بستر صرف نظر کنید.
هزینه روزانه هر مرغ تخمگذار
مرغ و خروس ها حیوانات قانعی هستند و در تعداد کم هزینه بالایی برای نگهداری ندارند هر مرغ و خروس بالغ روزانه به 110 گرم ماده غذایی که به فرض دان آماده است به همراه 220 میلی لیتر آب نیاز دارد. در روش سنتی می توانید از دور ریز منزل برای کمک به تغذیه آنها استفاده کنید موادی مثل پوست میوه ، دور ریز سبزیجات ، خرده نان و نان خشک (کپک نزده ) ، باقی مانده برخی غذاها که روغن زیادی در آنها نیست و ... استفاده کنید.
در روش پرورش صنعتی با هزینه های پایین مواجه هستیم :
- هزینه روزانه دانه
- هزینه ماهیانه برق و آب
- هزینه ماهیانه گاز یا سوخت
- هزینه ماهیانه حقوق و مزایا پرسنل
- هزینه ماهیانه اجاره در صورت مالک نبودن سالن
- هزینه های موردی روزانه ایاب ذهاب ، بار و ...
معایب پرورش مرغ بومی
در اینجا تعدادی از معایب پرورش مرغ بومی را میشماریم :
-اینکار یک فعالیت بشدت فیزیکی است در صورتی که کارگر نداشته باشید و خودتان کارهای پرورش را به عهده بگیرید ، فعالیت شما بطور کامل فیزیکی خواهد بود اگر به شغلهای فیزیکی علاقه ندارید ، اینکار مناسب شما نیست.
- اگر به پرندگان و طیور علاقه ندارید اینکار مناسب شما نیست.
- در پرورش مرغ تخمگذار و خروس اگر از جوجه یکروزه یا تخم نطفه دار شروع کنید ، بحث زمان مطرح است و حداکثر باید شش ماه زمان ، هزینه و انرژی صرف کنید تا گله شما به تخمگذاری برسد ، چنانچه آدم صبوری نیستید ، اینکار مناسب شما نیست.
- پرورش مرغ و خروس را با سرمایه کم نیز می توان شروع کرد ولی بدانید که هزینه اصلی تهیه مرغ خروس نیست ! بلکه هزینه نگهداری ( جیره غذایی و آب ) می باشد ، اگر قرار هست با دان آماده از مرغ هایتان نگهداری کنید از هزینه های دانه و آب استعلام بگیرید شاید از توان مالی شما خارج بود و مجبور شدید تعداد را کم کنید با کاهش تعداد ممکن است صرفه اقتصادی و توجیه کار از بین برود شاید با همین سرمایه بتوانید کسب و کار بهتری را شروع کنید.
- در پرورش مرغ و خروس با عواملی مثل بوی بد و سر و صدا مواجه هستید اگر فضای کافی برای اینکار را نداشته باشید احتمالا با همسایه ها به مشکل خواهید خورد.
بهترین نژاد مرغ بومی تخمگذار
بهترین نژاد ، نژادی است که با منطقه جغرافیایی محل زندگی شما هماهنگ باشد ، نژادی مثل گلپایگانی با اکثر نقاط آب و هوایی ایران هماهنگ است. سایت مرغ بومی فروشنده انواع جوجه یکروزه و نیمچه یک ماهه ، دو ماهه ، سه ماهه و چهار ماهه در استان قزوین با امکان ارسال به تمام نقاط ایران
فضای لازم برای پرورش مرغ بومی
در پرورش مرغ بومی شما با موجود زنده طرف هستید بنابراین شرایط و امکانات در فضای مورد نیاز دخیل است شرایطی مثل :
- سن گله : در یک متر مربع حداکثر 40 جوجه یکروزه و با بالا رفتن سن گله در یکماهه گی 34 جوجه ، سه ماهگی 22 و در زمانی که گله شما مرغ و خروس بالغ هستند حداکثر 8 تا 10 عدد می توان جای داد.
- شرایط سالن و فصل : درجه حرارت ، رطوبت ، وجود تهویه و ... همگی بر تراکم گله موثر است.
- شرایط نگهداری : نگهداری در بستر ، نگهداری در قفس ، نگهداری بصورت آزاد در محیط مزرعه ، نگهداری بصورت نیمه آزاد و ... هر کدام تراکم گله متناسب با خود نیاز دارد.
نظرات
ارسال یک نظر