استرس و کمبود منابع غذایی موردنیاز در طیور می تواند تغییرات هورمونی ایجاد کند و احتمال تولید جوجه های ماده را افزایش دهد.
به گزارش اگنا به نقل از poultryworld، تحقیقات دانشکده علوم کشاورزی و محیط زیست جورجیا نشان می دهد، احتمال تولد فرزند دختر در زنانی که در طول بارداری وزن شان کاهش می یابد، بیشتر است و همین تجربه در طیوری که در محیطی پراسترس زندگی می کنند و با تغذیه نامناسب مواجه هستند، نیز مشاهده می شود.
پروفسور کریستن ناوارا در این باره می گوید: هنگامی که دریافتیم پرندگان وحشی می توانند جنسیت فرزندانشان را معین کنند، نخستین پرسش ما این بود که چه چیزی باعث انتقال این شرایط محیطی به سیگنال های فیزیولوژیکی می شود که می تواند جنسیت را کنترل کند؟
او ادامه می دهد: پاسخ این سوال هورمون های استرس است. هورمون های استرس می توانند بر روند تعیین جنسیت اثرگذار باشند.
براساس این تحقیق، درمان مرغ های تخمگذار با کورتیکواستروئید (هورمون استرس)، می تواند بر کروموزوم تعیین جنسیت که جوجه ها به ارث می برند، تاثیر بگذارد.
در اوایل امسال، پروفسور ناوارا کتابی با عنوان «انتخاب جنسیت: مکانیزم و الگوهای سازگاری تعیین جنسیت در مهره داران» برای معرفی عوامل موثر در این زمینه معرفی کرد.
در این کتاب قدرت استفاده از هورمون ها برای دستکاری روی جنسیت گونه های مختلف شرح داده می شود.
دستیابی به چگونگی اثرگذاری هورمون های استرس بر تعیین جنسیت پرندگان، برای صنعت طیور بسیار اهمیت دارد و می تواند نیاز پرورش جوجه های گوشتی و تخم گذار را تامین کند.
پروفسور ناوارا می گوید: می دانیم که پرندگان در حیات وحش توانایی تعیین جنسیت را بدون نیاز به کمک ما دارند و می خواهیم از این استعداد در صنعت طیور استفاده کنیم.
او ادامه می دهد: در صنعت طیور، تعیین جنسیت جوجه از اهمیت قابل توجهی برخوردار است، از این رو سعی داریم راه حلی ارائه دهیم تا مرغ ها، جنسیت مدنظر را تولید کنند.
این تیم تحقیقاتی دانشگاهی دریافته اند که تعداد انگشت شماری از ژن ها که با استرس و هورمون های آن در ارتباط هستند، می توانند جنسیت جنین را کنترل کنند.
در حال حاضر این گروه در حال بررسی و تایید این موضوع هستند که آیا ژن ها در زمان تنش و استرس که تغییرات جنسیتی می شود، تغییر می کنند.
تا به امروز، تحقیقات این گروه تنها توانسته است به وسیله درمان هورمونی، که در صنعت طیور ممنوع است، بر جنسیت جوجه ها اثرگذار باشند.
قدم بعدی این است که در روش بدون استفاده از هورمون، ژن مسئول تعیین جنسیت را پیدا کنند که به گفته ناوارا می تواند آینده صنعت طیور را متحول کند.
نظرات
ارسال یک نظر