بستر از جنس مناسب متناسب با شرایط فصل و منطقه انتخاب شود
عمق مناسب در حدود 3 تا 5 سانتی متر
عاری از هرگونه آلودگی و عوامل بیماری زا
رطوبت مناسب 21 تا 23 درصد ( حداکثر 25 درصد )
دمای مناسب حدود 1 تا 2 درجه پایین تر از دمای هوای سالن
عدم ایجاد گرد و خاک با فعالیت جوجه ها در سالن
قبل از گازدهی در سالن قرار گرفته باشد
مدیریت بستر :
جوجه هایی که بر روی سیستم بستر نگهداری می شوند در تماس دایم با بستری هستند که بر روی آن زندگی می کنند بنابراین رعایت مسایل مدیریتی و کنترل کیفی در شرایط پرورش بر روی بستر حائز اهمیت می باشد. انواع بستر متداول که در مرغداری ها مورد استفاده قرار می گیرند شامل رول بستر ، پوشال کاج ، پوشال زبره چوب ، تراشه های چوب و کاج ، پوسته برنج ، پوسته ذرت خرد شده ، دور ریز کاغذهای مصرفی و ... می باشند. انتخاب این مواد باید بر اساس شرایط خاص فارمی صورت گیرد.
- تراشه های چوب باید بطور یکنواختی با ضخامت 5 تا 10 سانتیمتر در کف سالن پخش شوند. بستر ناهموار می تواند دسترسی جوجه ها به آب و دان را محدود کرده و منجر به گله ای غیر یکنواخت گردد. اگر دمای کف سالن در حد مطلوب یعنی 28 تا 30 درجه سانتیگراد باشد می توان ضخامت بستر را به 5 سانتی متر کاهش داد.
- مهم است که در تمامی عمر گله بستر شل و خشک نگه داشته شود . برای خشک نگه داشتن بستر از گرم کردن هوا استفاده می شود. با گرم شدن ، هوا منبسط شده و توانایی آن در نگهداشتن رطوبت افزایش پیدا می کند.
بستر را از جهت آلودگی با آفت کش ها کنترل کنید ، آفت کش ها به کبد و کلیه صدمه زده و در عضلات و چربی تجمع می یابند.
- به منظور پیشگیری از بروز بیماری اسپرژیلوز، از مصرف بستر پوسیده و کپک زده خودداری نمائید.قارچ ها در هوا اسپور آزاد می کنند که باعث بیماری و تلفت در جوجه ها می شود. آلودگی بستر با اسپرژیلوس از موارد مشکل آفرین است که به افزایش تلفات منجر می شود.
با ضد عفونی کردن بستر قبل از جوجه ریزی از ورود عوامل بیماریزا از قبیل قارچ آسپرژیلوس و سالمونلا به محیط پرورش جلوگیری نمایید.
اسهال با مدفوع آبکی از جمله مواردی است که سبب افزایش رطوبت بستر می شود
- مدفوع طبیعی طیور دارای رنگ حنایی و یا قهوه ای و به فرم حلقه است که بیانگر اندازه و قطر روده می باشد. مقادیر متغیری از اسید اوریک یا اورات به رنگ سفید و ادرار (آب) نیز وجود دارد. طیور 12 تا 16 بار در شبانه روز مدفوع می کنند.
-تقریبا یکی از هر 7 بار مدفوع پرندگان منشا روده کور داشته و به رنگ قهوه ای ، شل و با بوی بد می باشد.
-زمانی که قسمت قهواه ای رنگ مدفوع فاقد فرم باشد مدفوع اسهالی نامیده می شوند. اگر قسمت قهوای دارای فرم بوده ولی ادرار زیادی داشته باشد مدفوع آبکی نامیده می شود.
افزایش رطوبت بستر سبب افزایش آمونیاک در بستر و بدنبال آن افزایش میزان آمونیاک هوا و مشکلات تنفسی می شود. برای جلوگیری از مرطوب و کپکی شدن بستر لازم است که تهویه مناسبی ایجاد شده و میزان رطوبت سالن کنترل شود. کاهش کیفیت بستر سبب افزایش بروز تورم پوست بالشتک پا می شود. مهمترین عوامل کاهنده کیفیت بستر عبارتند از :
- استفاده کردن از موادی با کیفیت پایین یا ارتفاع کم بستر
- طرح آبخوری ها و تنظیم نبودن آن ها
- جیره حاوی نمک یا پروتئین خام بالا
- تراکم بالای گله
- چربی های دارای کیفیت پایین در جیره
- کیفیت پایین آب
- تورم روده به علت بیماری ها
- ضعف در مدیریت محیط (دما ، رطوبت و ... )
بسیار عالی
پاسخحذفبسیار عالی ...
پاسخحذف