رد شدن به محتوای اصلی

پرورش مرغ بومی تخمگذار pdf

 شروع هر کسب و کاری هیجان انگیز هست مخصوصا زمانی که به آن کار علاقه داشته باشید و عشق هم در کار دخیل باشد ، پرورش مرغ بومی تخمگذار با توجه به سوالات مکرر دوستان موضوع این مقاله سایت مرغ بومی است در ادامه پیش شرط ها و نکات لازم در این مورد را خدمتتان توضیح می دهیم.

توجه بفرمایید تا زمانی که از موفقیتتان اطمینان حاصل نکرده اید اقدام نکنید همیشه خوب فکر کنید ، برنامه ریزی کنید و خودتان را برای شرایط سخت آماده کنید سپس اقدام نمایید کسب و کار پرورش مرغ بومی تخمگذار بر خلاف تصور عموم کار آسانی نیست و ریزه کاری های فراوانی دارد. این مقاله برای کسانی نوشته شده است که قصد فعالیت تجاری در تعداد بالای 100 قطعه مرغ را دارند و هدف پرورش مدرن هست نه سنتی ، اگر برای سرگرمی و به هدفی به جز سود مرغ و خروس بومی نگهداری می کنید نیازی به امکان سنجی و محاسبات پیچیده نخواهید داشت. 


مهم ترین و اساسی ترین موضوع این شغل بازار سنجی هست ، انتقال و فروش تعداد کم مرغ دشوار است و بحث تلفات و توجیه اقتصادی مطرح می شود ، بنابراین اولین هدفتان را جستجو در بازارهای محلی و منطقه خودتان قرار دهید. در ایران ممکن است در شهری بازار خوب باشد و در شهری بازار خرید مرغ و تخم مرغ بد باشد ( بد بودن به معنی اشبا فروش هست یعنی تولید بالاتر از تقاضا است و فروش را دشوار می کند ) بعضی استان ها تعداد مرغداری فراون تر از سایر نقاط کشور هست مخصوصا استان های شمالی کشور ! 

با توجه به بررسی ای که انجام دادید حال می توانید تصمیم بگیرید که کسب و کارتان را دایر کنید یا خیر ، به علاوه در این بررسی شما مشتریان آینده تان را از همین ابتدای کار می یابید ، لیستی از خریداران عمده محصولاتتان تهیه کنید و دائم این لیست را به روز و کامل کنید ، در آینده حتما بکارتان می آید.

موضوع بعدی در امکان سنجی و بازار سنجی کسب و کار قیمت گرفتن و تهیه فهرست هزینه ها می باشد هر کسب و کاری نیاز به هزینه و سرمایه اولیه دارد باید محاسبه و تهیه گردد. در شهرتان هزینه تجهیزات ، هزینه جیره و غذای جوجه و مرغ ، هزینه اجاره سالن ( در صورت نداشتن ) ، هزینه حمل و نقل و... را بگیرید و تمامشان را جمع بزنید سپس از با میزان فروش نهایی که هدف گذاشته اید مقایسه کنید برای اینکه دقیق تر بتوانید حساب کنید ابتدای کار فروشتان را مینیمم در نظر بگیرید و هزینه ها را ماکزیمم این دیدگاه بدبینانه در آینده باعث می شود احتمال شکستتان خیلی کمتر شود.  


✅ پس از محاسبات و حساب و کتاب و زمانی که مطمئن شدید پرورش مرغ بومی تخمگذار سود آور است و به اصطلاح می توانید از پس اینکار بربیایید ، برای ورود برآورد سرمایه کنید ، توصیه می کنیم برای کسب تجربه کار را کوچک آغاز کنید در آینده پس از موفق شدن براحتی می توانید بسرعت با تامین سرمایه آنرا گسترش دهید و درآمدتان را افزایش دهید.


✅ پس از تعیین و تامین سرمایه به مرحله اجرا می رسیم اولین مورد مکان و سالن نگهداری گله می باشد ، می توانید سالن را اجاره کنید و یا چنانچه در محیط روستا هستید با امکانات خودتان جایی را به عنوان سالن در نظر بگیرید. در این خصوص علاوه بر عایق بودن که منجر به کاهش هزینه های سرمایش و گرمایش می شود این نکته را می توان در نظر داشت ، چنانچه سالن شما امکان داشتن فضای آزاد که مزرعه می نامیم داشته باشد و مرغ های شما بتوانند بصورت آزاد در طبیعت اطراف چرا کنند در کاهش هزینه های جیره موثر خواهد بود ، اگر دارید سالن اجاره می کنید این موضوع را در نظر داشته باشید.


✅ فیلد بعدی مرحله اجرا پس از تهیه سالن ، لوازم پرورش است ، لوازمی مثل آبخوری ، دانخوری ، تهویه ، هیتر ، بخاری  و ... که می توانید آنها را از مراکز فروش لوازم مرغداری تهیه کنید و چنانچه اگر فنی هستید با کمی ذوق می توانید برخی از آنها را خودتان بسازید و در هزینه ها صرفه جویی کنید.


✅ آماده سازی سالن برای ورود جوجه یا نیمچه به آن برقراری شرایط دمایی متناسب با سن گله ، نصب تجهیزات و تست آنها ضد عفونی کردن سالن در صورتی که قبلا استفاده شده و جدید نیست و ... 


✅ خرید جوجه یا نیمچه از مراکز معتبر و تا حد امکان نزدیک تا استرس کمتری در هنگام انتقال به گله وارد شود و با مشکلاتی مثل تولک شدن ، تلفات و ... مواجه نشویم. توصیه می کنیم برای خرید جوجه انتخاب کنید زیرا می توانید رژیم غذایی و کیفیت نگهداری آنها را در مرحله پرورش به دقت کنترل کنید و در انتها اگر قصد ایجاد گله مولد را دارید گله شما بسیار مناسب تر از گله ای است که نیمچه آنرا تهیه کرده اید ( سایت مرغ بومی فروشنده تخم نطفه دار مناسب جوجه کشی ، جوجه یکروزه ، نیمچه دو ماهه تا سه ماهه کافیست با ما تماس بگیرید).


✅ پس از طی کردن مراحلی که توضیح داده شد به مرحله پرورش مرغ بومی تخمگذار و رساندن جوجه ها به نیمچه و سپس بلوغ جهت تخمگذاری می رسیم ، این مرحله بسیار گسترده است و با چند خط نمی توان آنرا توضیح داد ، کسب تجربه دقیقا در این بازه اتفاق می افتد و سیکل کاری تکراری کار شما دقیقا همین بخش می باشد. هر چه در این مرحله مهارت بالاتری کسب کنید در مدیریت کسب و کار و کاهش هزینه ها و افزایش سودآوری موفق تر خواهید بود. تا می توانید روی این بخش مطالعه کنید و حین کار سعی کنید به روش علمی آنرا یاد بگیرید.مرغدار یعنی کسی که پرورش مرغ بومی تخمگذار را بلد است و در آن دارای مهارت است.


✅ آخرین مرحله و مهم ترین مرحله فروش محصول به افراد و مشتریانی است که در قسمت بازار سنجی آنها را لیست کرده اید. همیشه سعی کنید بازار جدید جستجو کنید و در کسب و کارتان با حفظ مشتریان قبلی ، افراد جدید بیابید این موضوع شرط کلیدی دوام آوردن و تاب آوری در شرایط بحرانی بازار است. فروش محصولات بشدت به روابط و ارتباطات شما وابسته هست دایره افرادی که با آنها در تماس هستید باید قسمت بزرگ آن شامل مشتریان و خریداران محصولات شما باشد هرچه در فروش موفق تر باشید کسب و کار شما امکان گسترش بیشتر و رشد بالاتری را خواهد داشت.

نظرات

پر بازدیدترین ها

مرغ در چند ماهگی تخمگذار می شود

 آیا مرغ جوان در خانه دارید؟ اگر چنین است، شرط می بندم که شما مشتاقانه منتظر رسیدن تخم مرغ های تازه هستید….اگر نمی‌دانید مرغ‌های شما چه زمانی شروع به تخم‌گذاری می‌کنند، این مطلب را بخوانید تا علائمی را که نشان می‌دهد تخم‌مرغ‌ها در راه هستند، یاد بگیرید. ما در مورد میانگین سنی که مرغ‌ها شروع به تخم‌گذاری می‌کنند، چگونگی نقش نژاد و چند نشانه مبنی بر اینکه تخم‌ها در راه هستند صحبت خواهیم کرد. به خاطر داشته باشید که هر مرغ متفاوت است، و هیچ کاری نمی توانید انجام دهید تا آنها برای بزرگ شدن عجله کنند - پس فقط صبور باشید و از دوران نوجوانی آنها لذت ببرید. مرغ ها معمولا از چه سنی شروع به تخم گذاری می کنند؟ به طور متوسط ​​مرغ های جوان در حدود 6 ماهگی شروع به تخم گذاری می کنند یا به تخم گذاری می پردازند . برخی از مرغ ها ممکن است از 16 تا 18 هفتگی شروع به تخم گذاری کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است 28 تا 32 هفته (نزدیک به 8 ماهگی) طول بدهند! در طول سال‌ها، ما بطور تجربی متوجه شدیم که حدود 20 تا 22 هفتگی رایج‌ترین سن برای شروع تخم‌گذاری مرغ‌های ما بود. نژاد مرغ و تخم گذاری علاوه بر سن، نژاد مر

آیا جوجه ها می توانند برنج بخورند؟

 برنج را جوجه های کوچک می توانند مصرف کنند. با این حال، توصیه نمی شود که بخشی از رژیم غذایی آنها باشد. اگر جوجه های یکروزه باید برنج مصرف کنند باید آن را بپزند و کم بدهند. ما نباید فراموش کنیم که برنج حاوی موادی است که می تواند در مقادیر زیاد برای مرغ مضر باشد - به عنوان مثال، شکر.

مرغ تخمگذار در روز چند تخم میگذارد؟

 یک عدد تخم مرغ یک مرغ می تواند فقط یک تخم در روز بگذارد و روزهایی را خواهد داشت که اصلاً تخمی نمی گذارد. دلایل این برنامه تخمگذاری مربوط به سیستم تولید مثل مرغ است. بدن مرغ مدت کوتاهی پس از تخم گذاری تخم قبلی شروع به تشکیل تخم می کند و 26 ساعت طول می کشد تا تخم مرغ به طور کامل تشکیل شود.

بعد از اولین ترک چقدر طول می کشد تا جوجه از تخم بیرون بیاید؟

 به عنوان یک قاعده کلی، 5 تا 7 ساعت طول می کشد تا جوجه به طور کامل پس از ظاهر شدن اولین ترک روی تخم مرغ از تخم بیرون بیاید. در برخی موارد، ممکن است تا 24 ساعت طول بکشد، و این نگران کننده است که تخم ها به مدت 40 تا 60 ساعت پس از ترک خوردن از تخم خارج نشوند، زیرا سلامت جوجه به شدت آسیب می بیند.

جوجه ها چند وقت یکبار می خوابند؟

 به طور متوسط، انتظار داشته باشید که جوجه های شما هر بار بین 30 دقیقه تا 90 دقیقه (1 و نیم ساعت) بخوابند و پس از آن دوره های فعالی که تقریباً به همان مدت طول می کشد بیدار هستند و سپس بخوابند . در این مورد، باید حداقل 48 ساعت قبل از رسیدن اولین دسته از جوجه های خود، محیط را از نظر دمایی آماده کنید.

چند بار به جوجه ها غذا دهیم؟

 جوجه های کمتر از یک هفته باید 6-10 بار در روز (هر 2-3 ساعت) تغذیه شوند . در هفته اول زندگی، برخی از پرندگان از تغذیه در طول شب سود می برند. جوجه هایی که هنوز چشمان خود را باز نکرده اند ممکن است 5-6 بار در روز (هر 3-4 ساعت) تغذیه کنند.

چه زمانی باید به جوجه برای خروج از تخم کمک کرد؟

 وقتی همه چیز همانطور که قرار است کار کند، زمانی که جوجه اولین سوراخ پوسته تخم مرغ را ایجاد کرد، در کمتر از 24 ساعت به خودی خود خارج می شود . به جز در مواردی که نشانه های قابل مشاهده ای از آسیب دیدگی جوجه مانند خون وجود داشته باشد، سعی نکنید قبل از 24 ساعت به بیرون آمدن جوجه ها از تخم کمک کنید.

فواید استفاده سرکه سیب در جیره مرغ بومی

فواید استفاده ازسرکه سیب در برنامه غذایی پرنده 1- آب اسیدی شده خاصیت اشتها آوری دارد. 2- پرندگانی که از این آب استفاده می کنند کمتر تحت تاثیر کوکسیدیوزیس (بیماری انگلی که منجر به اسهال خونی و یا سفید می شود) قرار می گیرند. 3- پرندگانی که از این آب استفاده می کنند ، صدف آسیاب شده را بیشتر مصرف می کنند 4 _ منجر به کاهش پخش مگاباکتری ها می شود. 5_ آب اسیدی شده از فرایندهای هضمی دستگاه گوارش حمایت کرده و هضم مواد خوراکی را افزایش میدهد. 6_ تعداد باکتری های بیماری زا را کاهش داده و منجر به افزایش تعداد باکتریهای مفید می شود (همانند پروبیوتیکها عمل می کند). 7_ با شیره هاضمه دستگاه گوارش سازگاری دارد. اسیدی کردن آب با استفاده از سرکه سیب (به مقدار 10 سی سی در یک لیتر آب) تاثیرات مفیدی بر روی سلامت پرندگان در فصل جفت گیری و زاد و ولد دارد. بهتر است هنگام استفاده از تخم مرغ در جیره غذایی روزانه در همان روز از سرکه سیب طبیعی استفاده شود تا روده از حالت قلیایی خارج شده و به حالت اکسیدی میل کرده و گاز تولیدی توسط غذا در روده کمتر شود و از ورم روده نیز جلوگیری گردد.